Lap tetejére

Rólunk

Villás Galéria és Aukciósház, mely egy régi álom megvalósulásaként 1999-ben nyitotta meg kapuit az 1826-ban épült egykori serházban. Az első árverés 1999 április 16-án került megrendezésre.

Családi hobbiból nőtte ki magát a vállalkozás, a tulajdonosok Villás János és Villás Jánosné Bagdi Ilona 1990 nyarán régiségbolt nyitásával kezdték meg üzleti tevékenységüket a Pacsirta utcán. Régiségekkel a 80-as évek eleje óta foglalkoznak, gyűjtőből váltak sikeres műkereskedővé. Kezdetben üvegekből álló gyűjteményük festményekkel, bútorokkal és más műtárgyakkal bővült az évek során, az egyre gyarapodó gyűjteményben feleslegessé vált néhány darab, így született meg az üzlet gondolata.

Galéria

A galéria az egyetlen talpon maradt vidéki árverezőház, közel félszáz sikeres aukcióval a háta mögött. Az aukciósház évente 3 árveréssel örvendezteti meg a régiségek, műtárgyak kedvelőit, melyekre az anyag összegyűjtése már hónapokkal az aukció előtt elkezdődik. Több száz tétel közül kerülnek kiválasztásra a legjobb darabok, hogy a lehető legszínvonalasabb, legszebb anyag kerülhessen a vásárlóközönség elé. Az aukciók kínálatában megtalálhatók XIX. és XX. századi neves magyar festők alkotásai, ezüst tárgyak, Zsolnay kerámiák, antik bútorok és szobrok is. Az árverések előtt színvonalas kiállításon tekinthetők meg a kalapács alá kerülő tárgyak. A nagy hazai érdeklődés mellett szép számmal vesznek részt külföldi érdeklődők is az aukciókon.

Az aukciósház festmények, porcelánok, ezüst tárgyak, bútorok és egyéb régiségek adás-vételével is foglalkozik, a Bem téren található impozáns üzletben mindenki találhat magának egy-egy szívének kedves darabot. A vásárlók között az idősebb korosztály mellett egyre nagyobb számban térnek vissza fiatal gyűjtők is, hogy újabb patinás darabokkal gazdagítsák gyűjteményüket.

Galéria

A galéria két kiváló címmel is büszkélkedhet: elnyerte Az Év Üzlete díjat 2002-ben, valamint a Magyar Újságírók Országos Szövetsége által 2006-ban odaítélt, a művészetért sokat tevékenykedők munkáját elismerő Ezüst Mókus díj is nagy elismerés.

További fotók a galériáról:
© 2015 - 2024 Villás Galéria Villás Galéria - Minden jog fenntartva Adatvédelmi tájékoztató
x x x